Novi kupci za KAP i Boksite?

Bez autora
Aug 17 2011

Vlasnik nikšićke kompanije Neksan, Miodrag Davidović, namjerava da u narednim sedmicama ponudi Vladi da partneri njegove firme kupe Kombinat aluminijuma Podgorica i Rudnike boksita. Davidović nije želio da saopšti o kojim kupcima je riječ, jer smatra da je rano da se o tome govori. „Možda za našu ponudu neće biti zaiteresovana Vlada, ni dosadašnji vlasnici KAP-a i Boksita. Upoznao sam ih sa tom idejom, jer ne radim ništa iza leđa, tako da ukoliko se odluče za prodaju, saopštićemo ime kompanije i sve potrebne detalje", rekao je Davidović na konferenciji za novinare. On smatra da će biti dovoljno 100 dana da KAP i Boksiti, kao povezan sistem, postanu uzorni kolektivi, ukoliko se ima u vidu da je Željezari bilo potrebno 78 dana da postane respektabilna kompanija. Davidović je naveo da bi produžetak agonije, posebno u Boksitima, mogao izazvati nesagledive posljedice za ekonomiju Crne Gore. „Da bi se to preduprijedilo moramo vući ekstremno brze poteze, jer ne može Crna Gora biti talac nesposobnih, umišljenih i neodgovornih rukovodilaca u najvećim kompanijama", poručio je Davidović...

Novi kupci za KAP i Boksite?Vlasnik nikšićke kompanije Neksan, Miodrag Davidović, namjerava da u narednim sedmicama ponudi Vladi da partneri njegove firme kupe Kombinat aluminijuma Podgorica i Rudnike boksita.

Davidović nije želio da saopšti o kojim kupcima je riječ, jer smatra da je rano da se o tome govori.

„Možda za našu ponudu neće biti zaiteresovana Vlada, ni dosadašnji vlasnici KAP-a i Boksita. Upoznao sam ih sa tom idejom, jer ne radim ništa iza leđa, tako da ukoliko se odluče za prodaju, saopštićemo ime kompanije i sve potrebne detalje", rekao je Davidović na konferenciji za novinare.

On smatra da će biti dovoljno 100 dana da KAP i Boksiti, kao povezan sistem, postanu uzorni kolektivi, ukoliko se ima u vidu da je Željezari bilo potrebno 78 dana da postane respektabilna kompanija.

Davidović je naveo da bi produžetak agonije, posebno u Boksitima, mogao izazvati nesagledive posljedice za ekonomiju Crne Gore.

„Da bi se to preduprijedilo moramo vući ekstremno brze poteze, jer ne može Crna Gora biti talac nesposobnih, umišljenih i neodgovornih rukovodilaca u najvećim kompanijama", poručio je Davidović.

KAP, Boksiti i Željezara bi, kako je kazao, sa sposobnim ljudima ostvarivali daleko veći prihod od ukupnog od turizma, koji u Crnoj Gori trenutno iznosi 600 miliona EUR.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik